Inalbis

grafični izraz, ki prihaja iz preteklosti, da vas pelje v prihodnost

V latinščini IN ALBIS pomeni “V BELEM”. Opis ali razlaga izraza:
IN ALBIS Knjiga v obliki ravnih pol. IN ALBIS Na začetku 19tega stoletja so se knjige prodajale kot ravne, potiskane, še ne zložene pole, katere je bilo potrebno nesti do knjigoveza, da vam je le-ta zvezal knjigo po vašem okusu (1726/stran 94).

IN ALBIS Opis izraza povzet iz naslednjega pisnega vira: Grafička Enciklopedija, Franjo Mesaroš, Tehnička Knjiga, Zagreb, 1970

 

Vaša knjiga ima zanimivo tematiko, a se njena grafična vrednost zdi, kot pregovorni nepopisan list!?

 

IN ALBIS

Izraz se uporablja za knjige, ki so bile v tistem času prodane v obliki tiskanih, nezgibanih listov, katere pa je bilo potrebno odnesti še do knjigoveza, da je naredil dodelavo in vezavo po izbiri kupca.

1815

Louis Braille izumi RELIEFNI TISK

1829

Leta 1880, Ernst Oeser, mojster knjigovez iz mesta Berlin, Nemčija postane pionir razvoja folije za VROČI TISK.

1880

Rezalni stroji, ki prihajajo iz čevljarske industrije postanejo dovolj izpopolnjeni, da lahko zarežejo samo eno plast papirja ali laminata. Ti stroji se zdaj lahko uporabijo za IZSEK nalepk, znamk in papirja ali kartona. Rezanje nalepk na način »kiss-cut« postane standard.

1900

FOLIJA ZA PLASTIFIKACIJO, trgu prvič predstavljena leta 1930, hitro in v velikem obsegu postane glavna izbira pri popravilu in ojačitvi grafičnega papirja.

1930

V zgodnjih 1970-ih je bila LASERSKA TEHNOLOGIJA prvič uporabljena v letalski industriji in sicer za rezanje plošč iz titana. Z predstavitvijo CO2 laserjev pa je tehnika postala zanimiva tudi za rezanje nekovin, kot so npr. tekstil, papir, les, plastika, in celo vosek.

1970

IN ALBIS

Izraz je vzet iz arhivov in ponovno uporabljen, sedaj prilagojen za rabo v 21. stoletju.

2011