kontakt

IN ALBIS, PISARNA ZA UPRAVLJANJE GRAFIČNIH PROJEKTOV dobro mesto za vas in vaš projekt

Živimo v času skoraj neomejenih tehničnih zmožnostmi, in vendar velike knjige pogosto stojijo pred nami brez tehnične veličine, ki bi jim bila v podporo. Vsakomur, ki je ljubitelj grafičnih tehnik se morajo takšne knjige zdeti kot da so gole.

Res je, vsebina je tista, ki je srce knjige. Ampak za zahtevnega grafično usmerjenega ljubitelja knjig je vsebina le redko dovolj. Knjiga mora vsebovati več občutka. Imeti mora nekaj kar jo dvigne nad povprečje.

 
 

Kontaktirajte nas , če želite izvedeti, kako lahko pomagamo povzdigniti vas in vaš projekt

 

IN ALBIS

Izraz se uporablja za knjige, ki so bile v tistem času prodane v obliki tiskanih, nezgibanih listov, katere pa je bilo potrebno odnesti še do knjigoveza, da je naredil dodelavo in vezavo po izbiri kupca.

1815

Louis Braille izumi RELIEFNI TISK

1829

Leta 1880, Ernst Oeser, mojster knjigovez iz mesta Berlin, Nemčija postane pionir razvoja folije za VROČI TISK.

1880

Rezalni stroji, ki prihajajo iz čevljarske industrije postanejo dovolj izpopolnjeni, da lahko zarežejo samo eno plast papirja ali laminata. Ti stroji se zdaj lahko uporabijo za IZSEK nalepk, znamk in papirja ali kartona. Rezanje nalepk na način »kiss-cut« postane standard.

1900

FOLIJA ZA PLASTIFIKACIJO, trgu prvič predstavljena leta 1930, hitro in v velikem obsegu postane glavna izbira pri popravilu in ojačitvi grafičnega papirja.

1930

V zgodnjih 1970-ih je bila LASERSKA TEHNOLOGIJA prvič uporabljena v letalski industriji in sicer za rezanje plošč iz titana. Z predstavitvijo CO2 laserjev pa je tehnika postala zanimiva tudi za rezanje nekovin, kot so npr. tekstil, papir, les, plastika, in celo vosek.

1970

IN ALBIS

Izraz je vzet iz arhivov in ponovno uporabljen, sedaj prilagojen za rabo v 21. stoletju.

2011